Home / Renovera / Att renovera badrummet

Att renovera badrummet kan kosta mycket tid och pengar. Det kan också vara en kritisk renovering, då badrum utstår mycket fukt som ska ledas bort från väggar och golv. Det är därför vid den här typen av renovering viktigt att anlita någon som kan sin sak och göra en budget för att kostnaderna inte ska skena.

badrumDet är mycket modernt att under en badrumsrenovering placera badkar i badrummet, då det är praktiskt och visuellt vackert. Men vid en badrumsrenovering är det många olika saker att tänka på.

Anlita en fackman

Badrummet är det rummet i huset där renovering behöver vara utförd korrekt, då konsekvenserna av en oprofessionell hantverkare kan vara förödande. Det är därför en mycket bra idé att läsa på om hantverkarnas kunskaper, för att veta att badrummet kommer att renoveras korrekt. Att anlita hantverkare med diplom och gott rykte som exempelvis Badspecialisten är en god idé för en korrekt utförd renovering.

Val av material

Vid val av material och färger i badrummet är det bra att fundera på vilka trender som finns idag och med det i åtanke se till kostnaderna. Att sätta in ett supermodernt badkar kanske inte kommer vara lika snyggt om 3 år. Det kanske är bättre att sätta in ett mer klassiskt badkar.

Ett bra första steg inför badrumsrenoveringen är att få koll på hur du vill att det färdiga resultatet ska se ut, samt att lägga upp en ungefärlig budget, för att sedan förena de två – Expressen

Gör budget

Att renovera ett badrum är dyrt och enligt skatteverket kostar ett helkaklat badrum med dusch och badkar runt 116 000 kronor efter ROT-avdrag. Därför är det bra att göra en budget för att du ska få ett hum om vad din totalkostnad för att renovera badrummet och det gör att material kan väljas utefter budgeten.