Home / Renovera / Beroende av renoveringar

Det råder lite av en renoveringshets i samhället och vi vill mer än någonsin göra om våra hem. I och med att många satt igång sitt hemmabygge, har även fler blivit beroende av att renovera. Det är nämligen väldigt lätt att hamna i ett renoveringsberoende.

1436099-malning-undertak

De senaste åren har svenskarna verkligen fått smak för renovering och folk som tidigare aldrig ens skulle sätta upp en hylla, ser nu sig själva som händiga personer som kan göra det mesta i hemmet. Man kan tycka att den här renoveringshetsen är lite konstig och att bygga om är sannerligen en annorlunda hobby att ha. Men faktum är att när man väl börjat renovera, kan det vara svårt att sluta. Man kan till och med bli beroende av att renovera.

Svårt att sluta renovera

Det är på dn.se som man skriver om att husrenovering faktiskt kan vara beroendeframkallande. I en undersökning uppger fyra av tio at de inte kan sluta bygga när de väl satt igång i något rum i huset. När man satt igång renoveringen inser man helt enkelt att det är en spännande process och då vill man börja i ett annat rum och så rullar det igång. En annan anledning till att renovering är beroendeframkallande och att så många vill göra om sina hem tror experter beror på att hemmet betyder mycket för oss människor just nu. Man vill därför gärna lägga både pengar och tid på hemmet. Dessutom har hemmet nu blivit lite av en statusmarkör och många anser att deras vänner blir väldigt imponerade av ett fint hem. Ytterligare en anledning till att folk väljer att göra om är för att det kan vara en inverstering och chanserna för att få tillbaka pengarna när man ska sälja är stora.

Kunskaperna ger status

Man kan tycka att de flesta faktiskt borde vilja anlita professionella hantverkare för att göra jobbet men kan man göra dessa saker själv får man bonuspoäng och dessa kunskaper innebär även dem status. Att kunna göra saker på egen hand är överhuvudtaget statushöjande just nu och speciellt hantverkarkunskaper ses som väldigt attraktiva.