Home / Inredning / Bygg & inred ett hemmakontor

Att jobba hemma ställer inte bara krav på självdisciplin, det är viktigt att själva platsen där du ska arbeta fungerar bra. Hur ska du tänka när du inreder ditt hemmakontor? Läs mer om det här!

Det blir allt fler människor som jobbar hemifrån, en trend som förstärkts rejält på grund av pandemin Covid-19. För att arbetet ska kunna utföras på ett bra sätt även från hemmet, är det självklart viktigt att inreda ett fungerande hemmakontor. Vad innebär då detta? Här är det flera olika aspekter att ta med i planeringen. Det handlar förstås om för sammanhanget fungerande möbler, men också om belysning och ljudnivå – samt det faktum att det är en plats där du kan arbeta i lugn och ro. Du hittar det mesta inom kontorsprodukter till mycket bra priser hos https://www.kontorsgiganten.se/, där du har tillgång till ett stort sortiment.

Möbler och inredning

Det centrala i ditt arbetsrum blir utan tvekan skrivbordet, samt en riktigt bekväm skrivbordsstol som helst ska ha många justeringsmöjligheter. Det är bra att införskaffa ett skrivbord som är höj- och sänkbart, så att du ska kunna stå upp och jobba ibland för lite variation. Det är viktigt att inte bli för stillasittande! Vad gäller stolen ska du först försäkra dig om att golvet i rummet tål tyngden. Samma gäller för arkivskåp och bokhyllor som det är lite tyngd i. För att göra rummet lite extra trivsamt är det värt att satsa på inredningsdetaljer som förgyller dagen. Dekorera gärna med krukväxter, snygga gardiner och annat som sätter guldkant på rummets utseende.

Ljud och ljus

Det många missar när det inreds ett hemmakontor är betydelsen av ljud och ljus i sammanhanget. En dämpad ljudnivå gör att du inte blir trött lika fort och kan åstadkommas genom att satsa på mattor som är så heltäckande som möjligt. Korrekt arbetsbelysning spelar också en stor roll i det dagliga arbetet. Det här innefattar främst ”punktbelysning” i form av skrivbordslampa men också bra allmän belysning i rummet, det vill säga genom takarmatur.