Home / Renovera / Enkla självrenoveringar

Du kanske ofta har funderat på hur du kan piffa upp ditt hem utan att behöva lägga ner allt för mycket tid och pengar för att få det gjort. En typisk hemmafixare som går till bygghandlaren och köper virke för tusenlappar, är helt enkelt inte din stil. Och du gör dig hellre en tjänst och tar en genväg för att göra ditt hem lite finare, än att bråka med familjen över alla pengar som du lagt ned på trävirke, som du kunde spenderat på något vettigare. För att göra din väg lite kortare finns här ett par tips och tricks att ta med sig.

Det kan finnas flera anledningar till varför man vill renovera något, när till exempel Östermalmshallen i Stockholm skulle renoveras berodde det på att man egentligen inte hade så många alternativ, vilket rapporteras såhär tidigare:

Det är en renovation som man beräknar kommer att ta två år och bli en nota på runt 500 miljoner kronor. Östermalmsnytt skriver att om ingenting görs kommer den populära hallen har inom några år att behöva stängas då den är i ett så dåligt skick, så egentligen fanns det inte så många alternativ. – Läs mer här.

Just så allvarligt kanske läget inte är för dig när det gäller dina renoveringsplaner, och visst finns det sätt att fräscha upp hemma utan att renovera. Har du exempelvis mormors gamla slitna matbord och stolar, som fortfarande håller bra, men färgen flagnat. Då är det ett perfekt tillfälle att inhandla lite möbelfärg och sätta hela familjen i arbete med att måla om dem. Så har ni en ny och fin möbelgrupp utan att det kostar allt för mycket. Samma gäller om du vill piffa upp ditt badrum. Det kan du göra på några timmar eller över en helg. Varför inte  måla om alla fogarna i badrummet med hjälp av passande färg? Gör rent och det kommer se ut som sprillans nytt. Men för att göra badrummet ännu snyggare, köp några dekorer som du klistrar fast på en del av kaklen. Det är bara att fästa upp dem och trycka bort eventuella luftbubblor. Ditt badrum kommer att kännas som nytt!

Byt ut handtagen till dörrluckorna

Om du känner att dina köksluckor är för tråkiga och kanske påminner om 80- eller rent av 60-talet, kan du lätt ge dem en nyare, modernare känsla genom att helt enkelt byta ut handtagen på dörrluckorna. Många byggbutiker har jättestora utbud med olika sorter som passar just dig, och vill du komma undan billigare ska du passa på att gå dit när rean dragit igång.