Home / Vinter / Förbered hemmet för vintern

Än är det förhoppningsvis ett tag kvar till vintern är ett faktum. Hösten har ju faktiskt bara precis kommit. När det gäller renovering och fastighetsskötsel är det dock vanligt att man har en del saker att fixa innan vintern sätter klorna i vårt avlånga land.

Är man villaägare är det oftast mycket arbete, inte minst inför vintern. Vanliga saker som kan behöva åtgärdas inför vintern kan till exempel vara:

•    Att man behöver isolera väggarna i den gamla villan
•    Täta runt fönster eller dörrar som släpper in för mycket kalluft
•    Byta fönsterrutor i gamla tunna fönster
•    Bygga garage för bilen

Det finns massor av saker som kan vara bra att börja förbereda redan nu. Bor man i lägenhetshus brukar dock föreningen stå för de mesta vinterunderhåll och liknande. Snöskottning av både uppfarter, gång fram till porten och taket, istappsborttagning, påslagning av element och så vidare.

Förutom den här typen av ”måsten” eller borden finns det många vinterrelaterade saker att unna sig. Golvvärme är en sådan sak. Hur mysigt skulle det inte vara att komma hem, in från kylan och ta av sig de blöta skorna för att sedan mötas av ett härligt uppvärmt golv under fötterna? Eftersom golvvärme inte direkt är gratis kanske man inte har råd att ha det i hela huset. Många väljer därför att ha det i badrummet och kanske även hallen eller köket.

En annan lyxig detalj som många drömmer om i vintertider är en kakelugn eller öppen spis. Att installera detta kostar en hel del men för många är det helt klart värt pengarna.