Home / Tips / Gör om garage till snickeri

Drömmer du om att ha en alldeles egen snickarboa hemma i huset? Det går att göra om garaget till en ypperligt bra plats för detta utan att du behöver parkera din bil på gatan – det gäller bara att tänka till och planera yta noga.

Om du vill inreda ditt garage så det känns som en riktig verkstad går det alldeles utmärkt att göra detta. Det enda som krävs är lite planering innan du sätter igång, och att du mäter noga innan du börjar inreda för att säkerställa så du får plats med bilen.

Börja med att mäta

Första steget för att göra om garaget till snickeri är att mäta. Lättaste är att helt enkelt köra in bilen som vanligt och med hjälp av tejp markera ut vart och hur mycket plats bilen tar, då vet du vart du inte kan ställa bänkar och hyllor. Glöm inte heller att räkna med i- och urstigande ur bilen också!

Se över förvaringsmöjligheterna

Nästa steg är att se över hur dina verktyg och annat förvaras idag och hur du skulle kunna förvara dem mer effektivt. Kan du kanske använda tak och väggar till förvaring? Passa även på att göra en rensning när du ändå är igång tipsar Vi i villa. Vad ska vara i garaget och vad ska förvaras i ett trädgårdsskjul exempelvis?

Sortera och planera för säsong

Något som kan vara bra att tänka på är när och hur ofta något används. Till exempel kan det vara smart att placera saker du använder ofta mer lättillgängligt än saker du bara använder 1–2 gånger om året som till exempel verktyg för däckbyten och annat. Sedan kan det även vara bra att tänka lika när det gäller vilka saker du placerar högt upp och långt ned – saker du inte använder läggs högt och saker du gärna använder kan placeras lågt.

Tips för smart snickeribänk

Det absolut viktigaste att tänka till kring är hur du vill utforma snickarhörnan i garaget. Ett smart tips är att skaffa en smidig arbetsbänk som du kan arbeta vid både när bilen är i garaget och kan flytta på när bilen inte är här för mer svängrum. Något som heller inte ska glömmas är belysningen, så låt en elektriker dra in el om du inte har det redan.