Home / Blandat / Huset med öppna dörrar

Att ha ett hem där hemtrevnad och trivsel är vad som utstrålas är drömmen för många. Man vill ge en känsla av att dörren alltid är öppen för besökare, redo för varma mottaganden och trevliga samtal i gemenskap. Hur man gör detta beror till stor del på inredningen men också på vilken energi de som bor i hemmet sänder ut. Att alla besökare är välkomna är dock en känsla som inte kommer att delas ut till alla. Man vill naturligtvis kunna känna sig trygg i sitt eget hem. Både när det gäller från sådant som inbrott till sådant som skador på grund av olyckor.

Olyckor i hemmet sker lätt

Olyckor i hemmet är vanliga. Att tänka på sådant som säkerhet, inte bara när det gäller dörrar, fönster och larm utan också invändigt är därför viktigt. Extra viktigt är säkerhetsaspekten när det gäller äldre och hemmen:

”Hälften av alla som kommer till akuten är äldre människor som råkat ut för en fallskada.

År 2000 kostade dessa skador samhället 4,7 miljarder och den summan beräknas uppgå till åtta miljarder 2035. Och drygt 1 200 äldre personer dör årligen på grund av fallskador.”

För äldre personer är det viktigt att tänka på säkerheten, även när det gäller mindre saker som inte förr har varit några problem. Det som man använder ofta bör alltid vara lätt att nå, för att undvika onödiga klättringar på stegar och stolar. Ytterligare några användningsvara tips är att tänka på att få undan sladdar och trösklar som lätt skapar snubbelrisker och att hellre ha innetofflor än att gå i hala strumpor.

Höj säkerhetsnivån med en säkerhetsdörr

När det gäller säkerheten från sådant som inbrott är säkerhetsdörrar från Prodoors.se en bra lösning. Säkerhetsdörrar är betydligt svårare att bryta sig in genom även om man har verktyg för det, som en kofot. Säkerhetsdörrar från Prodoors är även isolerande mot brandrök och ljud. Detta gör att ljud från trappuppgången inte längre kommer att vara störande och att man inte riskerar att få in brandrök och det skulle börja brinna utanför. Ytterligare säkerhetsaspekter, förutom säkra dörrar, kan vara att fundera på att installera ett inbrottslarm och att även satsa på säkrare fönster eftersom att just fönster och dörrar är de vanligaste vägarna in i bostaden vid ett inbrott.