Home / Renovera / Klä dig rätt för renovering

Om du ska renovera bör du inte ha dina finaste kläder på dig. Visst vore det retfullt om du fick färg på dem eller om en spik rev upp ett hål i byxorna? Välj istället rejäla kläder som du inte är allt för rädd om.

Ett par snickarbyxor med bra förvaring är ett klokt val för renoveringen. De finns i olika modeller för att passa alla. Förvaringen gör också att du kan ha med dig spikar, skruvar, penna och annat som är bra att ha. Då slipper du springa och leta efter sakerna när du väl behöver dem.

Kläder i rätt material

När det är dags för dig att börja renovera kan det vara klokt att välja kläder i ett material som kan tvättas i relativt hög temperatur. På så sätt får du bort lukt, smuts och bakterier på ett bra sätt. Det är inte en nackdel om kläderna kan tvättas i 90 grader. Du bör också tänka på att kläder i stickat drar åt sig sågspån, kan fastna i stickor och är svåra att få rena genom att bara borsta av dem. Kläderna bör vara så släta som möjligt. Då räcker det ofta med att du skakar dem kraftigt för att få bort isolering och annat.

Långärmat eller t-shirt?

När du väljer kläder bör du också fundera på om du ska bära långärmat eller kortärmat. Om du ska isolera kan långärmat vara att föredra eftersom att isoleringen kliar och sticker i huden. Är det däremot varmt och du ska måla eller snickra kan kortärmat vara ett bättre val. Det skadar dock inte att ha några olika tröjor att byta mellan. När det gäller byxorna gör du dock klokt i att ha en långbent variant, gärna med fickor för knäskydd.

Bra skor är viktigt

När du renoverar och snickrar är ett par bra skor pricken över i. Du kan med fördel bära skor med spiktrampskydd samt stålhätta. Det skyddar om du råkar trampa på en spik eller skriv, och det är inte heller någon katastrof om du råkar tappa något tungt på tårna. Vissa skor har dessutom inbyggt skydd mot elstötar, vilket är ännu en fördel.