Home / Renovera / Kontrollera att huset inte har fuktskador innan renoveringen

Att få fuktskador i huset är det ingen som önskar. Men det finns bra hjälp att få om skadan är ett faktum eller om du vill ha hjälp att kolla ditt hus. Tänk på att alltid kontrollera huset innan en större renovering.

Dålig dränering och läckande tak är några faktorer som kan ge fuktskador. När du ska renovera är det bra att kontrollera att det inte finns några fuktskador i grunden, på taket eller på vinden. Fukt i huset kan på sikt orsaka mögelskador. Att renovera och sedan upptäcka en fuktskada som gör att hela renoveringen är förgäves är inte roligt. Har du redan problem kan du få hjälp med fuktskada hos www.waterproof-stockholm.se som är riktiga proffs. Du kan också boka en fukt- och mögelkontroll för att kunna utesluta en fuktskada. För att slippa få fuktskador eller problem med mögel är det bra att verkligen satsa på underhåll av huset.

Fuktskador

Family,House,In,Houston,Suburb,Flooded,From,Hurricane,Harvey,2017Fukt- och vattenskador är en av det vanligaste skadorna som husägare drabbas av. Att få en vattenskada kan bli en dyr och jobbig historia. Dålig lukt i källaren, på vinden eller i badrummet är varningssignaler som bör tas på allvar. Andra tecken på fukt kan vara att kaklet har spruckit i badrummet. På vinden kan mögel- och fuktskador uppstå när fuktspärren mellan vinden och boytan är skadad.

Underhåll förebygger fuktskador

Med rätt sorts åtgärder och underhåll kan du undvika att få mögel- och fuktskador. Fasaden som är ett skydd mot väder och vind bör du ha bra koll på. Gör gärna en inspektion en gång per år för att se om någon förändring skett. När det gäller taket är det viktigaste att taket är helt för att inte något vatten ska kunna tränga in i huset. Det är bra att kontrollera taket före och efter varje vinter. Se till att hängrännor och stuprännor är hela och rena. Har du en krypgrund kan du kontrollera den i augusti-september då fuktigheten är som högst. Se också till att ytvatten rinner bort från huset.