Home / Tips / Lägga om lånen inför renovering

Att det kostar en hel del att komma igång med en renovering är ingen nyhet, men det finns sätt att koppla loss finanser på ett enkelt sätt för att ha råd med renovering – och det är genom att lägga om dina lån.

pengar (2)När man läser olika annonser som mäklare väljer att lägga ut för att sälja en bostad så möts man väldigt ofta av en formulering som lyder ”chans att renovera”. ”enorm potential” eller ”goda renoveringschanser” vilket i princip betyder att man kommer köpa sig ett renoveringsobjekt. Och detta är precis vad mäklarfirman Erik Olsson lanserar ett riktigt renoveringsobjekt som, vilket Expressen idag rapporterar om, men prislappen är dock inte nådig för denna trerummare. Priset är nämligen hisnande 7,7 miljoner kronor då den ansvarige mäklaren menar att priset är satt efter vad lägenheten kan komma att bli värd – efter renoveringen det vill säga.  Detta innebär alltså att du först måste betala för lägenheten och sedan även lägga ut ytterligare finanser på själva renoveringen som både tar tid och är kostsamt. Så hur ska man göra detta på ett lönsamt vis? Svaret är enkelt: lägg om dina lån för att sänka dina kostnader. Hos www.springfinance.se kan man till exempel lösa lån genom att samla lån och krediter genom att baka in dessa i ett större lån upp till 350 000 kronor – och det är en redig slant att renovera för. Och om detta inte skulle passa kan man även se över om det skulle gynna en att rent av byta bank för bättre lånevillkor.

Hur byter man bank?

Att vi svenskar är trogna råder det igen tvekan om, framförallt när det kommer att hålla oss till samma gamla bank år ut och år in oavsett om det gynnar oss eller ej – men detta är något vi måste ändra på. I till exempel Aftonbladet hittas en enkelt trestegs-mall för hur man på enklast vis byter bolånet till en annan bank. Och det är busenkelt. Allt man behöver göra är att hitta en bank dit du vill flytta dina lån och om du har rörlig ränta så kostar det ingenting att flytta lånet dit, men om du har fast ränta kan det kosta en slant och denna varierar från bank till bank. Sen när du hittat rätt bank som du vill flytta lånen till är det bara att du kontaktar den banken så sköter dem resten åt dig.