Home / Våtrum / Renovera badrummet lyxigare

När man ska renovera badrummet är det många som tänker att man ska göra det lyxigare än vad det var innan, vilket är helt rätt tankesätt. Det är lika bra att passa på att göra det lite extra fint och pröva det där lite vågade som man drömt om att göra i ett renoveringsprojekt. Det är precis det som familjen Nordström/Nilsson gjort, hos dem blev badrummet till ett familjerum – med vinkällare!

Tidigare inlägg behandlade byggnation av våtrum, och att man där bör ta hjälp av en hantverkare för att arbetet ska bli regelrätt gjort. Nu ska det också handla om renovering av badrum, och hur man kan göra om detta många gånger ganska simpla rum till något helt nytt. Det kan till och med bli en samlingsplats för familjen!

Vardagslyx med bastu och vinkällare

bastu hink

I Östersund bor familjen Nordström/Nilsson, som renoverade sitt badrum till ett slags familjerum. Badrummet ligger i källaren och där har det bland annat installerats en tv, en kaptensstol i bastun och en vinkällare. Det kanske låter som en lite tokig idé och det är det, men har man en dröm som man vill förverkliga så ska man absolut göra det om man har möjligheten till det. Sagt och gjort, det var precis det som familjen Nordström/Nilsson gjorde. I Sundsvalls Tidning kan man läsa om familjen och deras badrum, ett rum som kommit att bli deras familjerum. Pappa Eric berättar att de umgås i badrummet minst tre dagar i veckan, bastar, leker eller myser. Den gamla jordkällaren i anslutning till badrummet blev till en vinkällare och där finns även en kyl för annan dryck. Badrummet har för familjen kommit att bli en riktig vardagslyx-plats.

”Ungarna älskar att titta på barnprogram och bada samtidigt, själv är jag ingen bastumänniska men jag tycker det är roligt att vi gör något tillsammans. Jag går in och ut från bastun hela tiden och Eric tycker att jag släpper ut värmen”, säger mamma Ulrika till tidningen.