Home / Utomhus / Renovera fasaden

Vissa renoveringsarbeten kräver mer kunskap, verktyg, tid och pengar än andra. Fasadrenovering är ett projekt som kräver en hel del. Även om en del privatpersoner faktiskt ger sig på att göra den här typen av omfattande arbeten på egen hand så är det vanligaste att man anlitar en professionell hantverkare.

Om man ändå väljer att göra jobbet själv så finns det mycket bra instruktionsvideos, informationstexter och annan hjälp att få på nätet eller av personalen på färg- och byggvaruhus. Att endast måla om en fasad är inte svårt rent tekniskt. Däremot kräver det mycket både tid och arbete. Ett tips är därför att vara flera personer som hjälps åt.

Börja med att kolla upp var du kan köpa eller hyra sky-lift eller byggnadsställning i Stockholm eller staden där du bor. Bestäm sedan en vecka då du och dina vänner eller familjemedlemmar har tid att arbeta med detta. Ska du hyra sky-lift eller byggnadsställning så måste du självklart se till att detta finns tillgängliga på rätt datum. Att köpa byggnadsställning kan annars vara ett smart alternativ eftersom tidspressen då inte blir lika stor.

Vid fasadmålning är det viktigt att vara noggrann med tvätt, slipning och val av färg. Allt detta får man bra information om i butiken där man köper fasadfärgen. Vill man göra en lite roligare strukturfasad kan man få bra inspiration i videon här under.