Home / Utomhus / Så använder du rätt maskiner till bygget

Har du planer på att renovera ditt hem eller bygga på tomten? Då kan det finnas fördelar med att hyra maskiner istället för att köpa dem. Om du endast utför renoveringar var femte år eller så finns det ingen anledning att köpa en ny maskin till projektet. Det är dock viktigt att hitta rätt uthyrare som har ett bra sortiment.

Som ett första steg; Zeppelin är en återförsäljare av Cat-maskiner som har de flesta olika maskiner att köpa och hyra. Här finns ett bra ställe att börja på när du letar efter entreprenadmaskiner för olika situationer. Vid kortare projekt upp till ett år kanske du inte behöver äga maskinerna själv. När du ska utföra ett projekt kan du behöva en hybridhjullastare, vid andra tillfällen en grävmaskin. Genom att besöka Zeppelin Cat kan du välja ett effektivt alternativ där du undviker förseningar i projektet.

Lägga marksten i trädgården

När du ska lägga stenplattor i trädgården är det viktigt med ett bra underarbete. Du behöver dra bärlager i botten och måste då först gräva bort gräsmattan. Här kan det underlätta stort med en effektiv grävmaskin som sparar tid. När grävandet är klart behöver du lägga en fiberduk i botten och sedan hälla på bergkross. Bergkrosset behöver packas med en asfaltspadda, vilket är en maskin som liknar en ångvält. För att transportera stenmjöl, bergkross, stålrör och stenplattor behöver du en lastbil med bra på- och avlastningsfunktion.

Gjuta inredning med betong

För att göra fint i trädgården använder många betong som är ett snyggt, trendigt och slitstarkt material. Det består av sten, sand och grus och går att köpa på många byggmarknader för en billig summa. Det kan också vara bra att hyra en betongblandare till arbetet.

Anlägga pool

Om du har planer på att anlägga en egen pool i trädgården är en nedgrävd variant den mest lyxiga. Här krävs dock grävningsarbeten och du kan inte ha en sluttande tomt. För att ta reda på reglerna som gäller kan du kontakta Byggnadsnämnden som ligger i din kommun.