Home / Blandat / Sätt stilen i badrummet

När badrummet ska förnyas finns det mycket att tänka på. Det allra första är att besluta om du ska helrenovera eller endast byta ut detaljer och fräscha till stilen. För året 2021 finns ett flertal trender att inspireras av; genomgående är den skandinaviska känslan och färgskalan samt detaljer i mattsvart och omtanke om miljön.

Generellt ses mycket av den minimalistiska stilen prägla badrummen det här året. Naturliga material framhävs, som till exempel detaljer i trä och sten, vilket tillsammans med en sparsmakad inredning ger en harmonisk helhetskänsla. När det är dags att renovera badrummet är det ofta just känslan av lugn och harmoni som många vill skapa i badrummen och trenderna för 2021 går precis i den linjen. Även färgskalorna går åt det skandinaviskt naturliga och eleganta, med enstaka kulörer i blått och grönt. Den färg som är allra trendigast just nu är dock mattsvart. Detaljer som blandare, duschar eller hyllor i denna moderna svarta färg skapar en fashionabel och lyxig känsla till den övriga inredningen. Övriga badrumstrender det här året är:

  • Omtanke om miljön – Fler och fler bryr sig om miljön när de inreder sina badrum. Allt från produktion och miljöpåverkan till material och energieffektivitet är viktigt för dagens kunder. Vattenbesparande teknik väger också tungt.
  • Lättstädat – Enkelheten och minimalismen i badrummen gör det även lättstädat. Många vill ha både vackra och funktionella badrum, och väljer gärna små fogar, stora plattor och möbler som är lätta att rengöra.
  • Badrummet som förlängning av huset och omgivningen – Många ser badrummet mer och mer som en förlängning av resten av hemmet, och inreder det både med tanke på stilen i resten av huset och omgivningen utanför huset. Allt är en helhet och behandlas med både stilkänsla och respekt.

Ta hjälp av proffsen vid behov

För renovering av badrum finns det mycket du kan göra på egen hand, men ska större förändringar göras behöver du ofta ta in professionell hjälp. Det finns även regler för våtutrymmen som behöver beaktas. Gör en genomgående plan, ha kontroll på din budget och ta kontakt med hantverkare om du behöver. Badrum ska hålla i många år och det är viktigt att jobbet blir korrekt utfört – sedan kan du koppla av och njuta i din vackra, fräscha oas.