Home / Inredning / Skapa i cement

Det finns mycket roliga saker man kan göra med sitt hem och sin trädgård, och att själv få tillverka något, bygga nytt eller bygga om kan vara en riktigt självuppfyllande känsla som slår det mesta! För visst känns det lite extra bra när man blickar ut genom fönstret och tänker på att man själv monterat det där fönstret. Och när du snabbt och enkelt kan svepa bort vattnet från det kaklade golvet i badrummet som du själv omsorgsfullt lagt på plats och fixat och donat med, ja då blir det en härlig känsla i kroppen.

Du kanske inte är den som vågar ge dig på alla de största projekten, men det finns mycket du kan göra som är både praktiskt, ganska enkelt och ger fint resultat som du kan vara stolt över i ditt hem! Vi tänkte prata om ett specifikt material och vad du kan göra av det, nämligen cement!

Cement har varit väldigt populärt under de senaste åren, framför allt för att det är ett billigt material med en härligt rå yta som man kan göra väldigt mycket av, och det passar fint in i vår industriella shabby chic-era som brett ut sig som en våt filt över landet. En av de klassiska saker som du kan göra av cement är att gjuta till exempel en kruka att ha utomhus, på altanen eller balkongen! Det funkar även att ha inomhus, och det är så pass enkelt att du placerar en mindre hink eller kruka inuti en större, och sedan häller cement emellan och låter det härda, så har du en färdig kruka sedan! Det kan man även göra fina marschall-hållare av, och om du vill köra i ännu mindre format kan du göra fina små värmeljushållare av cement att ha! Viktigt att tänka på när du gjuter i cement är att du knackar ordentligt på den yttre formen, så att luftbubblor åker upp till ytan och inte blir kvar i cementen. Du kan också göra en fin bänkskiva i cement, eller göra en ram att stätta in dina favoritfoton i. Möjligheterna är oändliga, och misslyckas du är det ingen big deal då materialet är så billigt att man kan kosta på sig flera försök! Lycka till!