Home / Renovera / Svenskarna renoverar för mångmiljardbelopp

När det kommer till våra hem så är det verkligen ett ställe som vi är villiga att lägga ner mycket pengar på. Speciellt under sommarmånaderna.

Att ta ett lån för att ha råd med en renovation är något som de flesta kan instämma på att de har gjort eller inte kommer att ha några problem med att göra. För visst ska vi väl bo så bra som vi bara kan. Med tanke på att ROT-avdraget blivit en självklarhet har det även lett till att allt fler väljer att göra om i större utsträckning än vad de skulle ha gjort tidigare. År 2009 renoverade svenskarna för 85 miljarder kronor, och detta endast under sommaren. Dock är det så att när solens varma strålar börjar nå oss och semestertiderna dyker upp så kommer alla på hur mycket dom egentligen behöver renovera. Men, en renovering är faktiskt bara inte en utgift, så är det viktigt att tänka:

Tänk rätt vid en renovering

När det kommer till att göra en renovering så är det otroligt viktigt att du tänker på orden investering och långsiktighet. En renovering är en stor investering. Både gällande pris när du kommer att sälja din bostad. För en bostad som är renoverad är alltid en mer attraktiv bostad. Men, sedan är det även viktigt att se investeringen i dig själv att du kommer må bättre. Och en god hälsa är av största vikt.

När det kommer till att tänka långsiktighet så handlar det om att de förbättringar du nu betalar för kan du få igen genom att bostaden blir i bättre skick. Bara genom att satsa på solceller, som vi skrivit om här, så kan du förbättra din ekonomi – men även bli lite mer miljövänlig. Så, glöm inte att ha framförhållning men även se din renovering  iett bredare perspektiv på vikla fördelar som den drar med sig.