Home / Våtrum / Ta hjälp av hantverkare i våtrummen

Att ha ett vackert inrett och ombonat hem är idag något som har blivit allt viktigare för fler av oss. Denna ökade fokus på hem och inredning beror mycket på all inspiration vi får från inrednings- och renoveringsprogram på tv. Det första stora svenska inredningsprogrammet är Äntligen hemma som firade 15 år 2011. Detta program har verkligen satt igång en stor trend och ett stort intresse för bpde renovering, bygg och inredning samtidigt som det gett svenskarna ett ökat självförtroende när det kommer till att våga ge sig på renoveringen och projekten på egen hand. Allt fler väljer idag att göra det mesta i hemmet själva eller tillsammans med vänner. Det mesta går ju faktiskt att göra själv, så länge man är noggrann och tar god tid på sig. När det gäller våtrum kan det dock vara smart att anlita en hantverkare med VVS-utbildning så att allt går rätt till.

”Badrum – Svårare – men riv själv. Här är vatten och avlopp svårare. Det är tveksamt om du ska ge dig in på detta själv. Tänk på att försäkringen kanske bara gäller om jobbet är fackmässigt utfört. […]Det viktiga är att underarbetet med våtrumsisolering blir riktigt gjort. Det finns särskilda kakelsättare med våtrumslicens utfärdad av Byggkeramikrådet. Det är alltid bra att fotografera varje steg i renoveringen så att du kan visa på hur underarbetet är gjort om det blir en tvist med försäkringsbolaget.”

Att hitta pålitliga och erfarna hantverkare är inte alltid det lättaste. Exempel på det får vi i ett annat tv-program, nämligen ”Fuskbyggarna”. Att många tjänar pengar på att lura sina kunder är självklart otroligt skrämmande och det gäller att vara noggrann i sitt val av hantverkare. Pålitliga hantverkare i Stockholm hittar man till exempel via just hantverkarestockholm.com eller genom att skriva in det man söker efter i sin sökmotor. Till exempel ”Hantverkare våtrum Stockholm”. Alternativen som hamnar i toppen är med största säkerhet seriösa och erfarna. Be dock alltid att få se licens innan du låter någon ge sig på ert badrum.