Home / Renovera / Trappor din säkerhet vid fasadrenovering

Det byggs som aldrig förr i Sverige idag. En växande befolkning och stark ekonomi har lett till att vi ser många fasader idag restaureras och renoveras. Vi ser också stora omfattande byggnationer och planeringar av omstruktureringar av vägar och liknande. På hushållsnivå renoverar vi mycket, målar om och passar på att byta ut tak eller lägga solceller. 

Det är ingen nyhet att trappor är något man behöver vid en fasadrenovering. En uppstickare i branschen är Trappverket som hyr ut och säljer aluminiumtrappor och vi kan rekommendera att man går in via länken och läser på om fördelarna med dessa framför ståltrappor, för många av oss en riktig ögonöppnare: https://www.trappverket.se/produkter/aluminiumtrappor-37501627

Man radar upp fördelar som att de har låg vikt, vilket ökar deras flexibilitet enormt. De är enklare att bearbeta och är samtidigt mycket motståndskraftiga mot väder och andra yttre påfrestningar.

En aluminiumtrappa att bygga ut med

Det går också bra att använda aluminiumtrappan inte som en tillfällig lösning vid renovering, utan också som ett sätt att bygga ut ens hus. Många bygger ut med balkong eller terrass och kan dela av ett hus också så att det blir ytterligare ingångar även från ovanvåningen. Mycket smidigt för de som vill dela av huset på ett smidigt och säkert sätt.

Ofta tänker man sig kanske stegar just i samband med omfattande renoveringar, då tänker vi främst på när man fasadputsar och renoverar domkyrkan i Uppsala som det har varit mycket prat om på senare tid, inte minst i ljuset av det som skedde i Paris nyligen. Men aluminiumtrappar och stegar är minst lika relevanta att tänka på om man ska lägga in solceller i taket eller måla om sin egen husfasad. Det är därför specialbyggda trappor blir så pass bra och kommer väl till pass på projekt av både större och mindre kaliber.